Nieuws

Hè hè, eindelijk klaar: het Fusthok!

In een wat te spontane bui gaf Ruud Stevens - ons Hoofd Onderhoud -  bij het Bestuur aan,  dat de uitbreiding van het fusthok niet te veel hoefde te kosten als je dit met wat zelfwerkzaamheid zou aanpakken. En dat heeft hij geweten! Na weken van noeste arbeid, samen met vele andere vrijwilligers, leden én familieleden van leden, is het fusthok klaar. Welke leden en familieleden hebben meegeholpen? En wat heeft Ruud nog meer gezien tijdens het werk-in-uitvoering? Dat lees je hier in Ruud’s “ode aan de vrijwilliger!”

Tekst: Ruud Stevens
In een wat te spontane bui gaf ik aan dat de uitbreiding van het fusthok niet te veel hoefde te kosten als je dit met wat zelfwerkzaamheid zou aanpakken. Het casco stond binnen een paar weekenden met behulp van wat ervaren krachten. Daarna was het een kwestie van even afwerken maar dat “even” viel een beetje tegen.
Gelukkig kwamen  daar:

Edwin Bakker (oprit verbreden en verplaatsen)

Edwin Groeneveld (oprit verbreden en verplaatsen)

Marco Lievense (oprit verbreden en verplaatsen)

Wim Bouwman (vader van Mariëlle Bouwman, plaatsen van deur in de aanbouw)

Peter de With  (electriciteit binnen en buiten)

Frank Reuvekamp (aan- en afvoer en beschikbaar stellen van hoogwerker)

 

De nieuwe aanbouw was nu zover dat hij ingericht kon worden, zodat spullen uit het oude fusthok er een plaatsje konden krijgen, want het bestuur had ook gebedeld om het oude fusthok op te knappen voor een bescheiden budget. En daar waren ze weer:

Bart Glaap (stellingen in elkaar zetten, diepvries schoonmaken en te verhuizen naar het nieuwe hok en onze gemütliche Stammtisch het clubhuis uit te werken).

Na een oproep in de nieuwsbrief stonden daar:

Antonio de Léon-Meneses (oude hok leegruimen en plafond slopen en raggelwerk aanleggen)

Adri Rozendaal (oude hok leegruimen en plafond slopen en raggelwerk aanleggen)

Peter de With (sjouwwerk en elektriciteit)

Een weekje later:

Oscar Lancee (de man van Fransje, isoleren) (het jeukt nog steeds).

Paulo Gokhale (aanbrengen van gipsplaten)

Peter de With (aansluiten van de lampen)

Na wat kit- en schilderwerk:

Oscar Lancee (plaatsen van nieuwe houten stellingen)

Frank Reuvekamp (leveren van stalen profielen voor onder de kratten)

Wim Duiser (leggen en reparatie van plavuizen vloer).

 

……Hè, hè klaar!

Bedankt vrijwilligers voor de hulp die er van alle kanten kwam!

 

Door deze klus loop je op de vreemdste momenten op de club en dan zie je ineens een Aukje of een Jacqueline langs komen met de was of Jan Udo staat op een zaterdagochtend de koelkasten bij te vullen. Leden van de jeugdcommissie staan op een doordeweekse dag een modereportage te maken en niet veel later staan er op een zaterdag ochtend 70 kinderen! met ouders en opa’s en oma’s klaar om een geweldige tennisdag te beleven. Een andere keer zie je Karin en Diewertje naar Utrecht vertrekken om koffie te gaan proeven of je ziet een Peter Roodbeen ’s middags in de weer om de nieuwe kassa in gebruik te nemen.

Op een door-de-weekse dag kom je Edwin Bakker tegen, die in het clubhuis aan het klussen is en komt Jeanne even langs om boodschappen af te geven. Lianne Duiser en Jannie de Witte staan zich in het zweet te werken om de kantine weer spik en span te krijgen en nemen ook nog even het fusthok onderhanden.

Dan zie ik ook het bestuur en commissies langskomen om te vergaderen of wat te regelen.

Ondertussen zie je iedere week mensen van de veegploeg rondrijden met bezems en matten om de banen in optimale conditie te houden.

 

Dit gebeurt allemaal op de achtergrond, terwijl  wij als leden ons balletje komen slaan en geen idee hebben wat er iedere keer weer nodig is dat dit ook probleemloos kan.

Dank aan alle vrijwilligers die zich iedere dag weer inzetten om ons fijne tennismomenten te laten beleven.

« Terug

» Nieuws archief