Nieuws

Belangrijke update ontwikkelingen TV TIOS

Nu het park gesloten is, ligt het er helaas verlaten bij. En dat terwijl het weer zo mooi is. Je wil zo graag spelen met dat lekkere weer. Wij krijgen nog weleens de vraag of er niet een enkelpartij gespeeld kan worden. “Wij staan immers toch ver uit elkaar”. Helaas gaat en mag dat niet, hoe spijtig dat ook is. Ook TIOS volgt de instructies op van de KNLTB en het NOC-NSF. Het gemis van sociaal contact, lekker tennissen met elkaar, avondje uit en de competitie is toch wel een ding, maar de gezondheid van een ieder is een stuk belangrijker!  

Competitie
De start van de voorjaarscompetitie blijft voorlopig uitgesteld naar begin mei. Het kabinet neemt op 21 april een besluit over het vervolg van de maatregelen na 28 april. Daarna neemt de KNLTB het besluit of de nieuwe startdatum en planning van de competitie haalbaar is of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn.  

50-jarig jubileum
Dit jaar bestaat onze mooie tennisvereniging 50 jaar. Het had een jaar moeten worden met leuke activiteiten voor jong en oud. Helaas zijn wij genoodzaakt om daar dit jaar een streep door te zetten en het door te schuiven naar volgend jaar 2021. Wat al geregeld was, kan volgend jaar weer gebruikt worden. Grote kosten waren nog niet gemaakt. De commissie gaat dan ook gewoon door.  

TIOS Open 2020
Ook is besloten om het TIOS Open 2020 toernooi, dat in de week van zaterdag 6 tot en met zondag 14 juni gespeeld zou worden, niet door te laten gaan. De Toernooi Commissie bekijkt of later in het jaar een optie is, maar dat zal lastig worden met andere toernooien en competitie. Jullie worden op de hoogte gehouden wat daar uitkomt.  

Financieel
Nauwlettend houden we de berichtgeving over vergoedingen en compensatie, waarvoor we vanuit de overheid in aanmerking komen, in de gaten. Inmiddels is bij ons ook de eerste aanvraag ingediend. Van onze inkomsten is een groot gedeelte de contributie, die door de meeste leden inmiddels is betaald. Doordat we inkomsten van de kantine missen, mogen we dit jaar blij zijn als we alles kunnen betalen en de kosten gedekt zijn. De algemene kosten gaan door en moeten betaald worden. We zijn allemaal lid van een mooie tennisvereniging en dat willen we ook zo houden.  

Verduurzaming
Energiekosten behoren tot één van de grootste kostenposten voor een vereniging. Het treffen van duurzame maatregelen zorgt voor een verlaging van de energierekening en levert een positieve bijdrage aan het milieu. TV TIOS is een gezonde vereniging en wil dit in de toekomst ook blijven. Tijdens de Ledenvergadering is het verduurzamen van ons park besproken. Inmiddels zijn offertes opgevraagd voor LED-tennisbaanverlichting en zonnepanelen voor op het dak van onze kantine, zijn berekeningen gemaakt wat de investering aan besparing en rendement oplevert en is een definitieve keuze gemaakt. Binnenkort worden de werkzaamheden gestart.  

Alles-in-1 Lidmaatschap Jeugd
Voor de jeugdleden is er het Alles-in-1 Lidmaatschap dat iedere maand geïncasseerd wordt. In overleg met tennisschool Basta willen we dat deze maand nog door laten lopen. Na 21 april hopen we meer duidelijkheid te hebben over de nieuwe plannen van het kabinet en de impact ervan op de tennissport. Blijft alles nog langer gesloten of mag er bijvoorbeeld gelest worden met een max. aantal personen op de baan met 1,5 meter afstand? Zodra er meer bekend is, brengen we onze jeugdleden hier uiteraard van op de hoogte; of we kunnen starten en wat het zomerprogramma uiteindelijk zal worden of dat er niet gelest kan worden en welk bedrag de jeugdleden terugkrijgen.  

Wij rekenen daarom op uw begrip en hopen op jullie steun en loyaliteit in deze onzekere tijd.  

Verder rest mij om iedereen sterkte en kracht toe te wensen, hou nog even vol. We moeten dit samen doen. En hopen elkaar weer snel op ons park te mogen zien.  

Namens het bestuur,

André Weima.

« Terug

» Nieuws archief