Nieuws

Vrij spelen met 2 spelers per baan toegestaan en start tennislessen vanaf 18 mei

Goed nieuws! Vanaf morgen is het voor volwassenen weer toegestaan om op ons park vrij te spelen met 2 spelers per baan. Via de KNLTB ClubApp reserveer je vooraf een baan. De kantine, het terras en de kleedkamers zijn gesloten. Het clubhuis is alleen open voor gebruik van het toilet. De tennislessen van tennisschool Basta starten weer vanaf maandag 18 mei.  Lees verder.....

Maar hoe zit het dan met dubbelen?
Veel van onze leden dubbelen. Helaas is dat nog niet toegestaan. We kunnen ons voorstellen dat het, na de speech van Rutte, mogelijk dan ook een teleurstelling voor je is dat er voorlopig niet gedubbeld mag worden. TV TIOS houdt zich aan het protocol van de KNLTB wat betekent dat het geduld van de dubbelaars nog even op de proef wordt gesteld. Op 1 juni gaat overigens een volgende fase in werking. Als blijkt dat we ons met elkaar goed aan de richtlijnen houden, is de kans groot dat vanaf 1 juni dubbelen wordt toegestaan.  

Welke richtlijnen gelden voorafgaand aan het tennissen?
·       Iedereen moet vanuit huis, via de KNLTB ClubApp, een baan reserveren.
·       Volwassenen van 19 jaar of ouder mogen alleen een baan reserveren voor 1 op 1 vrijspelen. Uitzondering: 2 op 2 vrij spelen (dubbelspel) is alleen mogelijk met personen uit hetzelfde huishouden die samen onder één dak wonen.
·       Neem je eigen ballen mee om te tennissen en markeer deze.
·       Neem je eigen materiaal mee zoals een bidon met water en een handdoek.
·       Kom 10 minuten voorafgaand aan je speeltijd aan op TV TIOS.  

Hoe reserveer ik een baan via de KNLTB ClubApp?
Iedereen moet vanuit huis, via de KNLTB ClubApp, een baan reserveren. Dit zorgt ervoor dat je precies weet wanneer je speelt en dus wanneer je op de club mag verschijnen. Ook voorkomt het dat er teveel mensen op hetzelfde tijdstip op de club zijn. Om veilig te kunnen sporten, houden we ons aan deze maatregel. Dit betekent dat we vanaf vandaag het digitaal afhangen via de KNLTB ClubApp introduceren. We hebben het zelf getest en het werkt gelukkig heel eenvoudig. Je moet hiervoor wel de ClubApp downloaden op je mobiel (gratis). Meer informatie over hoe je dit doet en hoe je een baan reserveert vind je op https://www.knltb.nl/clubapp.  

Welke richtlijnen gelden tijdens het spelen?
·       Ga tijdens het tennissen niet dichtbij elkaar zitten (bankje of stoelen).
·       Geef geen high fives.
·       Wissel van baanhelft met de klok mee.
·       Maak geen gebruik van de scoreborden op de baan.
·       Ga na het spelen direct naar huis.           

We roepen iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich te houden aan de bekende richtlijnen van het RIVM, anderhalve meter afstand en bij klachten thuisblijven. Voor jezelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen.  

De coronacrisis vraagt veel van ons allemaal. Ook de impact ervan op onze mooie tennissport is groot. Toch geloven wij erin dat als we ons allemaal aan de richtlijnen houden en laten zien dat we dit met elkaar onder de knie krijgen in volgende fases de teugels steeds weer iets gevierd kunnen worden. Een eerste stap is gezet; het park is open en er kan weer getennist worden! We hopen je binnenkort weer op de baan te zien.  

Met sportieve groet,  

Het Bestuur.

« Terug

» Nieuws archief